АMUSE-BOUCHE ՇԵՖ-ԽՈՀԱՐԱՐԻՑ Տհալ կամ երբեմն օգտագործվող՝ ղավուրմա, հայկական իշխան երկու տեքստուրայով և հայկական կանաչիներով տապակա հավկիթով կամ Արցախյան ճլմբուր։
Պանրով տորթ՝ թառափով և սև ձկնկիթով Ձեր առջև դրված ափսեում միաձուլվել են պանրի և թառափի նուրբ համերը, որոնք, փոխլրացնելով իրար, ստեղծում են լիարժեքության և ներդաշնակության զգացողություն։
Բազուկ` մարակույայի և այծի պանրի համադրությամբ Սա շեֆ-խոհարար Կարեն Խաչատրյանի լավագույն ստեղծագործություններից մեկն է, որտեղ հայկական բնաշխարհից ոգեշնչված համերը հատում են տարածական սահմանները և հարստանում աշխարհի այլ մթերքների առանձնահատկություններով։
Ստերլետ բանջարեղենով և հայկական կանաչիներով Այս ուտեստում հայկական բանջարեղենը և կանաչիների բույլը լավագույն ձևով փոխլրացնում են ստերլետի հարուստ համը, որտեղ մթերքներն առանձնանում են ջրից ստացած թեթևությամբ և հողից վերցրած ուժով։
Լորը տրյուֆելով և գետնախնձորի խյուսով Մինիմալիստական և գունեղ ափսեում տեսնում եք սնկերից պատրաստված փետուր, որն այս ուտեստի հիմնական կոնցեպտուալ տարրն է։
Էջմիածնի ապուր Ձեր առջև հայկական ավանդական ապուրներից մեկի մեկնաբանությունն է հեղինակային խոհանոցում։
Ցլի պոչեր, նեխուրի արմատ, տրյուֆել Շեֆ-խոհարարի յուրահատուկ ստեղծագործությունը, որտեղ նա չի վարանել համադրել արտահայտիչ և ընդգծված համով տարբեր մթերքներ։ Ցլի փոչերն այս ուտեստում նեխուրի ազդեցությամբ համային կրկնակի շեշտադրում են ստանում։
Լայմի սորբեթ Համերի զգայարանները թարմացնելու ժամանակն է, քանի որ անցնում ենք աղանդերին։ Մեր քիմքը քաղցրին նախապատրաստելու և համային փունջն ամբողջությամբ ու խորությամբ զգալու լավագույն տարբերակը շեֆի կողմից առաջարկվող այս նախա-աղանդերն է՝ լայմի սորբեթը։
Շոկոլադ, Դիլիջանի տրյուֆել, սպիտակ սունկ Ախթամար բրենդիով շոկոլադ, դիլիջանյան տրյուֆելից պաղպաղակ և սպիտակ սունկ․ անհավանական թվացող աղանդեր, որը մեր քիմքի համար բացահայտում է համային բոլորովին նոր, միաժամանակ հակասական ու ներդաշնակ ճամփորդություն։